Елитен наш лекар обяви какво ниво е достигнала ваксинацията в България.Кризата

...
Елитен наш лекар обяви какво ниво е достигнала ваксинацията в България.Кризата
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Ваксинационната кампания е в най-ниската си точка

Елитен наш лекар обяви какво равнище е достигнала имунизацията в България.

Кризата в здравната система се провокира от вируса. Той бута една система, която така и така не е доста постоянна. Населението ни е по-възрастно и по-болно. В самата система доста неща могат да се подобрят. В резултат на всичко това, когато пристигна външна рецесия следим по-високи индикатори на смъртност. Това съобщи д-р Александър Симидчиев, доктор и народен представител от Демократична България, в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия.

Като първокачествен проблем дефинира неналичието на фрагменти. Според него разбор демонстрира, че повода младите лекари да не остават в България не са парите, а вероятността за развиване: “В България липсват школи по разнообразни специалности, които преди десетки години ги имаше ”.

Той анонсира надпартийно консенсусно решение: “Идеята е да се вкара орган, който да продължава политиките оттатък Народното събрание. Той ще включва другите политически партии. В опазването на здравето политиките не могат да бъдат краткосрочни ”.

“В опазването на здравето има потребност от устойчива система, която да надвишава един парламентарен небосвод ”, безапелационен беше доктор Симидчиев. Като подхваната мярка уточни дигитализацията на системата.

“Здравеопазването ни остава най-зле финансирането. То има и структурни проблеми, които не са въпрос на пари. Стремим се не да има разноски за опазване на здравето, а инвестиция ”, съобщи той, написа Novini.bg.

Д-р Симидчиев беше безапелационен, че имунизационната акция е в най-ниската си точка: “Имаме публично мнение, което е доста мощно втвърдено в дадени области ”. Той сподели, че ограниченията и нас ще стартират да отпадат, когато сложим пандемията под надзор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР